Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Smerte og Ære
Smerte og Ære

Smerte og Ære

I samarbejde med Halsnæs Filosoferer viser vi Aldomovars film, "Smerte og ære"", og samtaler bagefter om filmens filosofiske temaer - herunder om fortidens valg.

Pedro Almodóvars seneste film er en i høj grad selvbiografisk film, der handler om en aldrende instruktør, der befinder sig i en menneskelig og karrieremæssig krise.

Instruktøren, Salvador, står foran at skulle vise en af sine gamle film i det lokale cinematek, og derfor tager han kontakt til filmens hovedrolle, Alberto, for at få ham til at præsentere visningen til publikum. Men de to aldrende mænd har ikke set hinanden siden premieren for 32 år siden, og instruktørens gensyn med skuespilleren river op i fortidens mørke og uafsluttede kapitler.

Salvador reflekterer nu over de valg, han har truffet livet igennem, mens fortiden og nutiden falder sammen omkring ham.

I hovedrollerne er gamle kendinge fra Almodóvars film: Penelope Cruz og Antonio Banderas.

Se yderligere omtale på http://xn--halsnsfilosoferer-vrb.dk/filosofi-film-foraaret-2020/ og på https://www.kino.dk/film/s/sm/smerte-og-aere