Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Livet og andre problemer
Livet og andre problemer

Livet og andre problemer

Gæster med årskort til København ZOO og Louisiana kan opnå 20 % rabat på billetter til denne forestilling ved fremvisning af årskort. Disse billetter kan kun købes i Kino.

Da giraffen Marius blev aflivet af Københavns Zoologiske Have for 10 år siden, blev det en nyhed, der gik viralt fra Hollywood til Tjetjenien. Men det blev også den første dominobrik, der væltede i den vildtvoksende skov af eksistentielle spørgsmål, som Max Kestner stiller sig selv og os i sin nye og herligt eventyrlystne film. Hvad er livet? Findes bevidstheden? Hvor kommer kærligheden fra? Og ikke mindst: Hvordan hænger det hele egentlig sammen – sådan rigtigt?

Med nysgerrighed og et åbent sind drager Kestner ud på en filosofisk verdensomsrejse for at få svar på sine spørgsmål. Videnskabsfolk som Charles Foster og Eske Willerslev bidrager, og selvom hvert spørgsmål føder tre nye, bliver man ikke desto mindre klogere på universets store og små sammenhænge undervejs. Hvad der kunne være endt som alle tiders mest (selv)højtidelige film, er i stedet blevet til en morsom, kreativ og komplet uforudsigelige oplevelse. 

Filmen stiller spørgsmålene: Hvorfor bliver et enkelt dyreliv pludselig så betydningsfuldt at kæmpe for? Hvilket forhold har vi mennesker til liv, til relationer, til vores egen position i økosystemet, og hvorfor forbinder vi os så forskelligt til andre arter og til vores egen? Spørgsmålene stiller han til nogle af verdens mest interessante forskere indenfor naturvidenskaben, og de fører ham vidt omkring på en rejse, hvor tingene på sælsom vis er forbundet – ikke af et guddommeligt stof, men af noget, der ligner.