Foredrag: Fortidens og fremtidens vilde natur
De lydløse - TEKSTET VERSION
Foredrag: Fortidens og fremtidens vilde natur
Star Wars - The Empire Strikes Back
Ølsmagning i Hundested Kino`s Café 2
Star Wars - Return of the Jedi
Rumrejsen år 2001 - Cin Præs.
OperaKino 24/25 - Otello fra Wien 2023
BalletKino 24/25 - Nøddeknækkeren
OperaKino 24/25 - Jægerbruden
OperaKino 24/25 - Lucia di Lammermoor
Torsdags Film
Operakino
Foredrag
Ballet Kino
jule Jazz
Ølsmagning
Vis alle
Vi åbner i dag - Åben fra 18:30 til 21:45
Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Du kan følge os på Facebook
Vi åbner 1 time før hver forestilling
Foredrag: Foredrag: Fortidens og fremtidens vilde natur

Tirsdag 12. november kl. 18:45
Foredraget livestreames fra Aarhus Universitet. Sprog: dansk Pause: 20 minutter Forelæsere: naturrådgiver Anne Eskildsen og biologerne Rasmus Ejrnæs og Hans Henrik Bruun I disse år er mange dyre-, plante- og svampearter i massiv tilbagegang eller allerede uddøde – både i Danmark og i mange andre lande. Men hvornår begyndte nedgangen og hvad er årsagerne? Hvordan kunne mange planter og sommerfugle alligevel finde levesteder i middelalderens danske kulturlandskab – fx side om side med landbruget? Truslerne mod den vilde natur er menneskeskabte, men vi mennesker har også nøglen til at vende tilbagegangen til fremgang. I aftenens foredrag vil du høre tre eksperter fortælle om årsagerne til den vilde naturs tilbagegang og om mulighederne for at vende udviklingen: • Rasmus Ejrnæs, professor i biodiversitet, vil tage dig med tilbage til vores dybe forhistorie til en tid hvor planeten endnu myldrede med store eksotiske dyr – blandt andet huleløver. • Hans Henrik Bruun, professor i økologi, vil være din guide på en tidsrejse gennem det historiske landskab, som var domineret af blomster- og insektrige enge og overdrev med bredkronede træer, og gennem 1800-tallets industrialisering af landbrug og skovbrug. • Anne Eskildsen, ph.d. i biologi og naturrådgiver, vil tage dig helt frem til nutiden, hvor biodiversiteten er presset, men hvor flere aktører melder sig på banen i kampen om at skabe bedre forhold for den vilde natur i Danmark. Hør Anne fortælle om en række naturforbedrende projekter der allerede er søsat eller planlagt rundt om i Danmark – både initiativer hos private borgere, hos myndighederne og hos store og små erhvervsvirksomheder. Du vil i foredraget få indsigt i naturens spilleregler – herunder de naturlige økosystemer i Danmark – da det at kende naturens spilleregler er en del af løsningen som vil for alvor give plads til de truede arter. __ Læs mere på ofn.au.dk/abstract/157. Hvis du vil tippes om kommende foredrag og modtage bonusmateriale, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er et led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer med støtte fra Carlsbergfondet. Foredraget varer 2 timer inkl. en pause midtvejs på 20 minutter samt en session til slut hvor forelæseren svarer på udvalgte spørgsmål indsendt under foredraget af publikum via SMS og X. Foredraget bliver ikke tilgængeligt på nettet efterfølgende.

Torsdags Film: The Room Next Door

Torsdag 14. november kl. 10:00
'The Room Next Door” af den spanske mesterinstruktør Pedro Almodóvar er historien om en uperfekt mor og en ondskabsfuld datter, der har mistet kontakten på baggrund af en stor misforståelse. Mellem dem er en anden kvinde, Ingrid (Julianne Moore), moderens veninde, bindeleddet til deres smerte og bitterhed. Martha, moderen (spillet af Tilda Swinton), er krigsreporter og Ingrid en autofiktiv romanforfatter. Filmen adresserer den endeløse grusomhed ved krig, de meget forskellige måder, hvorpå de to kvindelige forfattere nærmer sig og skriver om virkelighed, død samt venskab og seksuel nydelse som kamp mod rædsel. Der bliver skabt en varm opvågning, i et hus bygget midt i et naturreservat i New England, hvor de to venner lever i en ekstrem og forunderlig sød virkelighed.

Ølsmagning: Ølsmagning i Hundested Kino`s Café 2

Lørdag 23. november kl. 15:00
LØRDAG DEN 23. NOVEMBER KL. 15 FOREDRAG: ØLSMAGNING I HUNDESTED KINOS CAFÉ Juleøl, historien om juleøl i Danmark og hvilke øl til julemaden? Hvordan opstod traditionen med juleøl? Det er ikke en ældgammel tradition, men opstod efterpå en masse andre juletraditioner i slutningen af 18 hundredtallet. Vi dykker ned i historien. Med udgangspunkt i to referenceøl (MØRK LAGER og BOCK) tager vi hul på emnet. Vi nærmer os jul, så hvad skal vi drikke op til og under højtiden? Hvilke øl kan du drikke ved frokosten, hvor der både er sure sild, fede kødprodukter og lidt til den søde tand. Og så er der lige snapsen - den skal der også tages hensyn til! Alt for stærke øl, sammen med snaps kan have utilsigtede konsekvenser. De fleste drikker vin til julemiddagen, men mange opdager også, at vin kan have det svært med en traditionel dansk julemiddag og ender med forstoppelse. Hér kan øllet være et godt alternativ. Der er mange øl der kan matche vinens alkohol- og smagsoplevelse og samtidig matche julemaden. Efter mad, sang/dans og gaveudpakning kan det være dejligt at sætte sig lidt i ro og få en lille én. Her er der også gode øl-alternativer til spiritus. Denne lørdag eftermiddag med ølsmagning er den anden af 6 ølsmagninger, hen over efterår, vinter og forår. Tilsammen vil de 6 ølsmagninger give dig et unikt indblik i øllets mangfoldige verden.

Vi viser film med støtte fra
Filmporten
Vi er medlem af
jule Jazz: Jazzværk julehygger i Kino

Søndag 8. december kl. 15:00
Julekoncert med Jazzværk Jazzværk har tidligere spillet i Kino for fulde huse. Og nu er chancen der igen før at høre god iørefaldende jazz. Denne gang er der sangerinde med på halvdelen af repertoiret, og i anledning af december er der også sneget sig nogle julemelodier med i sætlisterne. Jazzværk arbejder seriøst på konstant at forbedre kvaliteten i bandet, det er en øvelse man i princippet aldrig bliver færdig med. I forhold til sidste gang Jazzværk optrådte i Kino er der ændret i programmet, både hvad angår de instrumentale numre og numre med sang. Og bandet synes selv at det bliver bedre og bedre. Og de glæder sig til at spille hos hyggelige Kino igen. Jazzværks line up vil være: Blæsergruppe: Birgith Poulsen barytonsax Tom Schmidt, sopransax Hasse Hjortsøe, tenorsax Henrik Bisgaard Clausen, trompet. Rytmegruppe: Kristoffer Myrhøj, trommer Klaus Gregersen, guitar Sven Aage Møller, kontrabas Vokal: Line Ullman Søndag, den 8. december kl. 15:00 Pris kr. 50

Operakino: OperaKino 24/25 - Otello fra Wien 2023

Lørdag 28. december kl. 14:00
Otello fra Wien 2023 – 2:28 ex. pause. Aldrig har Giuseppe Verdi komponeret en opera om hævn, intriger og jalousi mere djævelsk end i sin karrieres sene opera Otello. Med titelrollen som Otello påtager stjernetenoren Jonas Kaufmann sig hvad der nok er den mest krævende del for hans stemmeregister. Kaufmann er i pragtfuld form og har sunget sig ind på Olympen som fortolker af Otello med denne forestilling. Ludovic Tézier, en af verdens førende barytoner, er uovertruffen som Lago, en djævel på jorden. Stjernesopranen Rachel Willis-Sørensen er en Desdemona man bliver forelsket i, med en klangfarve, der betager. Adrian Nobles iscenesættelse flytter handlingen til omkring 1900 og fratager den dens historiske kontekst. Ved at trænge ind i hovedpersonens åndelige univers og dennes følelsesmæssige opløsning, bliver hans Otello en psykologisk thriller. 20 min. pause, hvor der serveres bobler

Ballet Kino: BalletKino 24/25 - Nøddeknækkeren

Søndag 29. december kl. 14:00
Nøddeknækkeren fra New York City Ballet 2011 – 1:40 ex. Pause. George Balanchines Nøddeknækkeren er opført i Nye York hvert år siden 1954. Denne fremragende version af den elskede familie-klassiker er uden tvivl den flotteste og mest betagende ballet oplevelse, man kan ønske sig. Oplev New York City Ballets legendariske og i generationer elskede ikoniske klassiker, NØDDEKNÆKKEREN, på det store lærred. I George Balanchines Nøddeknækkeren forvandles Tchaikovskys elskede melodier til en vidunderlig magisk verden, hvor den spirende kærlighed slås mod drilske mus, der belejrer en bataljon af legetøjssoldater, og en snestorm på scenen fører handlingen frem til et fortryllet slikland. Balanchines forbløffende koreografi stråler i overrumplende flotte kulisser, overvældende kostumer og enestående visuelle effekter, herunder det et tons tunge juletræ, der vokser til forbløffende 12 meter i højden. Forestillingens store finale involverer en million watt lys, der sender publikum ud med julelys i øjnene. Produktionen omfatter hele kompagniets liste på mere end 150 dansere og musikere, samt mere end 125 børn, i flere skiftende rollebesætninger, fra School of American Ballet, den officielle skole for New York City Ballet. Komponist: Pjotr Iljitsj Tjajkovskij - Dirigent: Fayçal Karoui- New York City Ballet Orchestra. Kunstnere: Megan Fairchild, Joaquin De Luz, Ashley Bouder, New York City Ballet. New York City Ballets elskede produktion er blevet opført i New York City hvert år siden premieren i 1954, og ses hvert år live af mere end 100.000 mennesker på New Yorks Lincoln Center.