Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Cornelis Vreeswijk: Nogle går rundt med udtrådte sko
Jazznæs_3
Cornelis Vreeswijk: Nogle går rundt med udtrådte sko

Cornelis Vreeswijk: Nogle går rundt med udtrådte sko

Cornelis Vreeswijk var en legende – og ikke kun i den hollandske-fødte troubadours adopterede hjemland, Sverige. Han var poet, sangskriver, samfundskritiker – og pænt umådeholdende i forhold kærlighed, alkohol og stoffer.

Magnus Gertten (som havde stor succes med sin film om Björn Afzelius, ’Tusen bitar’) behersker virkelig kunsten at blotlægge en artist gennem dennes værk og liv. ’Cornelis Vreeswijk: Somliga går med trasiga skor’ er en både filmisk og musikalsk oplevelse – med Cornelis’ stemme som bærende element.

Filmens kommer vidt omkring i sin mangefacetterede hovedpersons univers – naturligvis med stærkt fokus på hans sympati for og kærlighed til samfundets mest udsatte personager – ’nogle går rundt med udtrådte sko,’ som formuleringen lyder i en af hans mest populære sange.

Filmen indledes med et musikalsk oplæg fra musiker og Cornelis-kender Steen Svanholm. Steen Svanholm er den eneste dansker med tilladelse til at sætte musik til de tekster, Cornelis ikke selv nåede, før han døde i 1987, 50 år gammel. Det er begavet, musikalsk og sjovt. Oplægget er på ca. 30 min - filmens længde er på 106 min