Il Boemo - En mesters storhed og fald
Fuld af kærlighed - TEKSTET VERSION
Torsdags Film
Koncert
Operakino
Vis alle
Vi åbner i dag - Åben fra 18:00 til 21:15
Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Du kan følge os på Facebook
Vi åbner 1 time før hver forestilling
Foredrag: Foredrag: Menneskedyret Homo sapiens

Tirsdag 16. april kl. 18:55
Foredraget livestreames fra Aarhus Universitet. Sprog: dansk Pause: 20 minutter Forelæsere: sansefysiolog Peter Teglberg Madsen. Mennesket bliver af stort set alle kulturer set som et enestående toppunkt i en guddommelig skabelsesproces. Videnskabeligt set er Homo sapiens som en chimpanseart dog blot et mellemstort pattedyr med en lang og dramatisk udviklingshistorie. Kun gennem de sidste 30.000 år har det moderne menneske spillet en betydelig rolle på jorden. Alle dyr har det samme evolutionære ophav. Vi skylder en stor tak til en ubrudt række af succesfulde mødre og fædre, der over millioner af generationer har fundet mad og partnere, overlevet katastrofer, tilpasset sig klimaændringer, undgået rovdyr og bekæmpet parasitter. Menneskets anatomi, fysiologi og adfærd er alle produkter af mere end én milliard års evolution fra de første flercellede organismer. Vi er i høj grad et tilfældigt udkomme af en broget evolutionsproces, hvor dagens vindere kan blive morgendagens tabere. Og vores udviklingshistorie og biologiske baggrund bør derfor være en vigtig del af vores selvforståelse. Foredraget giver et indblik i vores fjerne evolutionshistorie og afdækker, hvilken anatomisk rodebunke menneskekroppen rent faktisk er. Vi har lånt en lang række af vores forfædres organer, som havde helt andre funktioner end vores nuværende. Du vil også høre eksempler på, hvordan vores adfærd i høj grad styres af menneskedyrets biologi og forhistorie – og altså ikke, som vi normalt foretrækker at tro, vores frie vilje alene. __ Læs mere på ofn.au.dk/abstract/152. Hvis du vil tippes om kommende foredrag og modtage bonusmateriale, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er et led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet. Foredraget varer 2 timer inkl. en pause midtvejs på 20 minutter samt en session til slut hvor forelæseren svarer på udvalgte spørgsmål indsendt under foredraget af publikum via SMS og Twitter. Foredraget bliver ikke tilgængeligt på nettet efterfølgende.

Torsdags Film: Jeg er morderen!

Torsdag 18. april kl. 10:00
Madeleine, en talentløs ung skuespillerinde, står anklaget for mordet på en berømt filmproducent og hendes bofælle Pauline, en advokat uden klienter, påtager sig rollen som forsvarsadvokat. Et nyt liv med berømmelse og succes begynder, indtil sandheden kommer frem… François Ozons komedie bobler over med en lækker, vintage Hollywood-stemning, hvor slapstick-humor kombineres med livlig dialog. Men ud over alle grinene formår Ozon diskret og behændigt at præsentere et feministisk manifest, der rammer hovedet på sømmet og peger på spørgsmål om kvinders rettigheder, kvindehad, patriarkatet og retssystemet.

Koncert: Koncert med Cornelisband

Søndag 21. april kl. 15:00
Der er absolut grine- og klappe-med-garanti i dette topmorsomme koncertshow med en af Danmarks mest lune, vidende og sprognørdede entertainere Steen Svanholm. I mere end 20 a°r har han har med sit Cornelisband fa°et folk til at juble og synge med, na°r han spiller og fortæller om sit forhold til den store svenske nationalskjald, Cornelis Vreeswijk. Steen Svanholm har nemlig som den eneste dansker fa°et tilladelse til at komponere musik til en række af Cornelis’ tekster, som Cornelis ikke selv na°ede at lave musik til før sin død i 1987, og som den eneste i verden har Steen Svanholm ogsa° skrevet sange OM Cornelis. Det lyder nørdet, men Steen Svanholm præsenterer det hele i øjenhøjde med charme og sans for at inddrage publikum, og de musikere, han har med, na°r han ikke optræder solo, besta°r af rutinerede topmusikere, der kommer ud over rampen og laver en fest for alle i lokalet. Denne gang har han Jan Milton med, som er en af landets førende blues-mundharpespillere. Jan har udgivet en CD med sine egne country/folk-sange.

Operakino: OPERAKINO 22: ELEKTRA - Juni

Lørdag 11. maj kl. 14:00
Opera: ELEKTRA Salzburg 2020 – 122 minutter ex. pause. I sin 100-års jubilæumsudgave fejrer Salzburg Festival en ægte triumf med en mind-blowing ny produktion af Elektra. Den vedholdende dysterhed og rædsel, som gennemsyrer Sofokles’ historie, bliver i hænderne på Hofmannsthal og Richard Strauss til et drama, hvis eneste tema er hævn. Den litauiske sopran Ausrine Stundyte som en hævngerrig og traumatiseret Elektra, gør åbningen af festivalen til en ægte knockout-forestilling! Hendes søster Chrysotemis synges af hendes landsmand Asmik Grigorian, der fik sit internationale gennembrud som Salome på Salzburg-festivalen 2018 tiljublet af publikum. Tanja Ariane Baumgartner som Klytämnestra, Derek Welton som Orest og Michael Laurenz som Ägisth fuldender et ensemble af førsteklasses sangere. Iscenesættelsen af Krzysztof Warlikowski af dette arbejde om modermord, besættelse, hævn og fysisk nedbrydning er en dyb psykologisk undersøgelse af en ødelagt familie. Dirigeret af Franz Welser-Möst. The Times: ”At have valgt Elektra af alle stykker, var dristigt - og at have afviklet det så godt, er en triumf”. Der serveres bobler i forbindelse med filmen

Vi viser film med støtte fra
Filmporten
Vi er medlem af