Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Orlando - CIN
Orlando - CIN

Orlando

EVENT - PROUD! byder på en drink i forbindelse med visningen af ’Orlando’

Tilda Swinton yder en vild og imponerende indsats som den unge adelsmand Orlando, der af Dronning Elizabeth beordres til aldrig at ældes og derfor lever gennem fire århundreder – og skifter køn undervejs.

Rollen gav Swinton sit gennembrud blandt det bredere publikum. Historien om den romantiske og androgyne figur, der oplever hjertesorg, venskab, stormende forelskelse, kønsdiskrimination og endelig frigørelse, fortælles med humoristisk vid, nærhed og elegance. Det er meget mere end blot en periodefilm. Fortællingen handler om ’nu-hed’, og fiktionen brydes ved, at Orlando henvender sig direkte til kameraet – Swintons insisterende blik inddrager tilskueren i absolut fortrolighed.

Potter er tro mod Virginia Woolfs feministiske og modernistiske roman fra 1928, men tager sig samtidig stor kunstnerisk frihed. Hun smider ekstra kul på kønsdiskussionen ved at lade Quentin Crisp spille Dronning Elizabeth, og forlænger handlingen fra 1928 til 1992, fordi det var Woolfs pointe at slutte fortællingen i nutiden.

Vises i samarbejde med Halsnæs Filosoferer som står for indledning og en efterfølgende diskussion.