Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


To minutters stilhed
To minutters stilhed

To minutters stilhed

I samarbejde med Halsnæs Filosoferer viser vi filmen "To minutters stilhed", og samtaler bagefter om filmens filosofiske temaer - herunder om solidaritet og retfærdighed.

Filmen handler om en gruppe gymnasieelever i den østtyske by Stalinstadt i året 1956, som vil vise deres solidaritet med ofrene fra en opstand i Ungarn.

Da jerntæppet strammes, bliver der slået hårdt ned på oprørere i Ungarn af de sovjetiske besættelsesstyrker i landet. Dette fører til, at de unge gymnasieelever holder to minutters stilhed for de faldne.

Skoleledelsen reagerer voldsomt på elevernes opførsel, da der ikke tolereres systemkritik. De unge bliver bedt om at udpege bagmanden for oprøret, ellers vil de alle bliver smidt ud af skolen.

Hvad der startede som en spontan solidarisk reaktion hos nogle elever i efterkrigstidens Østtyskland ender med at tiltrække sig opmærksomhed helt fra toppen af regeringen.

'To minutters stilhed' bygger på virkelige begivenheder og er baseret på romanen af Dietrich Garstka.
Instruktion og manuskript: Lars Kraume.

Se yderligere omtale på http://xn--halsnsfilosoferer-vrb.dk/filosofi-film-foraaret-2020/ og på https://www.kino.dk/film/t/to/minutters-stilhed