Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


OPERA: Svanesøen
Operafilm
OPERA: Svanesøen

OPERA: Svanesøen

”Svanesøen” bygger på folkeeventyr og fortæller historien om prins Siegfried, der fejrer sin fødselsdag, og som af sin mor får pålæg om næste dag at vælge sig en brud.

Prinsen får øje på en flok svaner og beslutter at gå på jagt.
Ude ved søen Waldsee hersker troldmanden Rotbart, som har gjort sig til herre overprinsesse Odette og hendes kammerpiger, som han har omskabt til svaner, selv om de får lov at antage deres menneskeskikkelse hver nat.
Odette kan kun befries, hvis et menneske elsker hende højere end noget andet i verden. Og det gør Siegfried, som sværger at udfri hende af trolddommen.

Ved selskabet næste dag fremvises den ene unge kvinde for prinsen efter den anden, men intet interesserer ham, før en adelsmand kommer ind med sin datter, Odile. I hende genkender prinsen sin elskede svaneprinsesse.
Han erklærer hende sin udødelige kærlighed.
Men i virkeligheden er adelsmanden Rotbart, og Odile er hans datter. Det er nu lykkedes dem at få prinsen til at bryde sin ed til Odette.

De hvide svaner prøver at trøste deres herskerinde, Odette, som nu må leve videre med sin vanskæbne. Siegfried dukker op og fortæller Odette om, hvordan han er blevet bedraget. Odette tilgiver ham, og de erklærer hinanden deres kærlighed.
Den onde troldmand er værgeløs mod denne kærlighed, så han bryder søens bredder. Svanerne kan nå at flygte, men prinsen drukner i vandmasserne.

Denne klassiske forestilling varer lidt under to timer. Den er optaget i Wien, men ikke ved premieren. Optagelsen stammer fra efteråret 1966 og blev publiceret første gang i 1967 og det er Wiener-Symfonikerne, der spiller, dirigeret af den engelske balletekspert John Lanchbery.