Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Onsdag 17. juli
Jurassic Park - Cin Præs.
Jurassic Park - Cin Præs.

Jurassic Park

Steven Spielbergs hæsblæsende dino-blockbuster ’Jurassic Park’ satte i 1993 helt nye standarder for brugen af computergenererede effekter i spillefilm. Ja, alle filmens majestætiske fortidsdyr blev designet på datamaskiner, så de så ud som – og bevægede sig som – virkelige organismer.

Det højspændte og helt igennem underholdende plot er baseret på Michael Crichtons bestseller af sammen navn, og filmen ryddede selvfølgelig bordet for tekniske Oscars ved at nappe priserne for både bedste lydredigering, bedste lydmiks og bedste visuelle effekter ved uddelingen i 1994.

De to dinosaur-eksperter Dr. Grant (Sam Neill) og Dr. Sattler (Laura Dern) bliver af den excentriske mangemilliardær John Hammond (Richard Attenborough) lokket væk fra deres udgravning i Montana og fløjet til Costa Rica for at give en ekspertvurdering af Hammonds nye ”zoologiske have” Jurassic Park, hvor dinosaurer er blevet vakt til live igennem højteknologisk dna-kloning. Men hvad der starter som en frydefuld køretur blandt de statelige skabninger ender selvfølgelig i blodigt kaos – bl.a. fordi en glubsk T-Rex er på fri fod. Oplev filmen i en flot restaureret 30-års jubilæumsudgave.

Oplæg inden filmen ved Mogens Parning Schulin-Zeuthen