Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Ennio Morricone - The Maestro
Ennio Morricone - The Maestro

Ennio Morricone - The Maestro

Ennio Morricone er en af de mest indflydelsesrige komponister i spillefilmens historie. Hans filmografi tæller flere end 70 prisbelønnede film, herunder alle Sergio Leones og Giuseppe Tornatores værker samt ikoniske film fra Italien, Frankrig og Hollywood gennem mange årtier.

Gennem hele livet arbejdede Morricone sammen med sin gamle skolekammerat Sergio Leone, som hyrede ham til at skrive musikken til sin første spaghettiwestern, EN NÆVEFULD DOLLARS, i 1964. Morricones lydside til den sidste film i Dollar-trilogien, DEN GODE, DEN ONDE OG DEN GRUSOMME, anses for at være et af de mest indflydelsesrige stykker filmmusik nogensinde og blev indlemmet i Grammy Hall of Fame i 2009.

Morricone har inspireret et væld af musikere fra filmkomponister til rockbands, heriblandt Hans Zimmer, John Williams, Dire Straits, Muse, Metallica og Radiohead. Morricone har komponeret flere end 500 soundtracks til film og tv, over 100 klassiske værker og solgt godt 70 millioner album i løbet af sin 70 år lange karriere. I 2007 modtog han Oscar-akademiets ærespris for sit ”eminente og alsidige bidrag til filmmusikkens kunst”. Han er den ene af kun to komponister, der har modtaget en æres-Oscar. I 2016 modtog Morricone sin første Oscar for musikken til Quentin Tarantinos THE HATEFUL EIGHT.