Program

I marts blænder Kino op for fire film, der spænder fra komedie til dokumentar. To af forevisningerne har helt særlige, lokale islæt:

  • Lørdag den 10. marts kl. 10:00 – Lille Virgil og Orla Frøsnapper (dansk børne- og familiefilm fra 1980)
  • Onsdag den 14. marts kl. 19:30 – Italiensk for begyndere (dansk drama fra 2000)
  • Lørdag den 17. marts kl. 15:30 (udsolgt), 18:00 (udsolgt) og 20:00 – Premiere: Den sidste pæl (dansk dokumentar fra 2018)
  • Onsdag den 28. marts kl. 19:30 – Sprængfarlig bombe præsenteret af instruktør Thomas Villum Jensen (dansk komedie fra 2006)

Læs mere om filmene og billetsalg herunder.

Lille Virgil og Orla Frøsnapper

Lille Virgil og Orla Frøsnapper er en dansk film fra 1980 instrueret af Gert Fredholm. Manuskriptet er skrevet af Hans Hansen, Peter Høimark og Gert Fredholm efter de to børnebøger ”Lille Virgil” og ”Orla Frøsnapper”, begge af Ole Lund Kirkegaard. Orla Frøsnapper spilles af Allan Olsen.

 

 

 

Billetter sælges via Billetto eller ved køb i døren i Kino op til 1 time før forestillingen.

Italiensk for begyndere

The Old Coffee Shop og Haugaard Vin i Hundested har den 22. marts en temaaften om Italien, og Hundested Kino bakker op med at vise en film med italienske strofer.

Italiensk for begyndere er en dansk dogmefilm fra 2000 med manuskript og instruktion af Lone Scherfig. Med over 800.000 solgte billetter er det en af de mest sete danske film i nyere dansk filmhistorie.
Filmen vandt en Sølvbjørn ved filmfestivalen i Berlin. Derudover vandt Lene Tiemroth en Bodil-pris og Ann Elenora Jørgensen og Peter Gantzler hver en Robert-pris – alle tre for deres birolle!

 

Billetter sælges via Billetto eller ved køb i døren i Kino op til 1 time før forestillingen.

Den sidste pæl – lokal dokumentarfilm i Hundested Kino

Nogle lever af at fiske, andre lever for at fiske. Min far hørte nok til de sidstnævnte, siger Hundesteds troubadour Hans Christian Larsen, der har lavet en seværdig film om faderen Hans Peter Larsen og makkeren Søren Malthe Hjort, der var nogle af de sidste bundgarnsfiskere, som kunne leve af erhvervet, der blev udført ved håndkraft uden de store hjælpemidler. Til gengæld var det et frit arbejde i pagt med elementerne.
Hans Peter Larsen startede som bundgarnsfisker i Hundested i 1949 og stoppede først ved udgangen af 1995. HC fulgte faderen og hans makker med kameraet et helt år. Og disse optagelser er nu blevet til en film med hjælp af Hans Christians sønner Andreas og Linus, der har bidraget med redigering og musik.
HC Valdemar (hans kunstnernavn) fortæller med filmen Den sidste Pæl et vigtigt kapitel i historien om fiskeriet i Hundested. Det sker i respekt for faderen og den tids generation af fiskere.

Biletter til forestillingerne sælges på Hundested Bibliotek i følgende tidsrum:

Tirsdag den 6. marts mellem kl. 14 og 18.
Lørdag den 10. marts mellem kl. 10 og 13.

Resterende billetter sælges i Kino på forestillingsdagen fra kl. 14.30. Billetpris kr. 75.

Sprængfarlig bombe

Filmen er instrueret af Thomas Villum Jensen, som er født i Hundested. Han fik sin debut med hovedrollen Drengene fra Sankt Petri og er kendt for en lang række af film. Denne aften møder han selv op i Hundested Kino for at indlede og præsentere aftenens film.

Efter filmen bliver der mulighed for stille spørgsmål til Thomas!

 

 

 

Billetter sælges via Billetto eller ved køb i døren i Kino op til 1 time før forestillingen.

På gensyn i Kino!