Den sidste pæl – lokal dokumentarfilm i Kino

Lørdag den 17. marts kl. 15:30 (udsolgt), 18:00 (udsolgt) og 20:00 blænder Kino op for en spændende og lokalt produceret dokumentarfilm om nogle de sidste bundgarnsfiskere i Hundested.

“Nogle lever af at fiske, andre lever for at fiske. Min far hørte nok til de sidstnævnte”, siger Hundesteds troubadour Hans Christian (HC) Larsen, der har lavet en seværdig film om faderen Hans Peter Larsen og makkeren Søren Malthe Hjort, der var nogle af de sidste bundgarnsfiskere, som kunne leve af erhvervet, der blev udført ved håndkraft uden de store hjælpemidler. Til gengæld var det et frit arbejde i pagt med elementerne.

Hans Peter Larsen startede som bundgarnsfisker i Hundested i 1949 og stoppede først ved udgangen af 1995. HC fulgte faderen og hans makker med kameraet et helt år. Og disse optagelser er nu blevet til en film med hjælp af Hans Christians sønner Andreas og Linus, der har bidraget med redigering og musik.

HC Valdemar (hans kunstnernavn) fortæller med filmen Den sidste Pæl et vigtigt kapitel i historien om fiskeriet i Hundested. Det sker i respekt for faderen og den tids generation af fiskere.

Biletter til forestillingerne sælges på Hundested Bibliotek som følger:

Lørdag den 10. marts mellem kl. 10 og 13.

Resterende billetter sælges i Kino på forestillingsdagen, den 17. marts, fra kl. 14.30.
Billetpris kr. 75.